Raziskava

VICEADMIRAL: BEARD GROWTHFORMULA;

Namen raziskave je bil locirati sestavine, ki pospešujejo rast obraznih dlak, ter imajo verodostojne znanstvene članke o njihovem delovanju in uporabi.

V polletni raziskavi, ki smo jo opravili z podjetjem Herbana d.o.o , je bilo najdeno večje število sestavin, ki bi jih teoretično lahko uporabili za sestavo kreme.

Po tehtnem premisleku smo se odločili za sestavine ki imajo, primerno strukturo ter najboljše reference o delovanju sestavine.
• Kozmetični izdelek vsebuje sestavine, ki imajo funkcije v skladu z referencama Coslng - List of Functions in 2006/257/ES.
• Študija dokazuje učinkovitost eteričnega olja rožmarina za promocijo rasti dlaksas in primerja učinkovitost z znano sintetično učinkovino monoksidil. Priporočena doza: < 2 % (Referenca: Panahi in sod., 2015). O Študija dokazuje učinkovitost eteričnega olja poprove mete za promocijo rasti dlak/las in primerja učinkovitost z znano sintetično učinkovino monoksidil. Priporočena koncentracija je s 3% (Referenca: Oh JY, Park MA, Kim YC, 2014).
• Narejene so študije v sklopu patenta (rastlinski izvleček za pospeševanje rasti dlaksias) US 20120199152A1, kjer je poleg palmeta predstavljeno delovanje tudi kofeina in EGCG. Priporočena doza: 0,001 — 0,02 % (Referenca: US 20120199152 A1).
• Študiji dokazujeta, da je ricinoleinska kislina (glavna sestavinaricinusevega olja) PTGDS inhibitor z dobrimi farmakokinetičnimi lastnostmi. V teoriji to pomeni pospešeno rastlas. Priporočena doza: ni določena (Referenca: Fong in sod., 2015, Ashley in sod., 2014).

Naše prizadevanje temelji na iskanju naravne lepote. S tem namenom pa posegamo po najbolj naprednih raziskavah in tehnologiji, da bi razvili izdelke, ki so učinkoviti ter varni za potrošnike. Odkritja in inovacije na področju kemije, dermatologije in psihologije, so prispevala k izdelavi materialov ter sestavin, ki se uporabljajo za proizvodnjo izdelkov na najvišji ravni.